Első rántottaförmedvényünk az alap hozzávalókon kívül ( ugye tojás-sonka-hagyma szentháromság) a címben jelzett további két összetevőből áll össze, valamint a lecsó szerelmesei nyomhatnak bele paradicsomot is (mi is raktunk).

Első lépésként javasoljuk a bevásárlást. A szójaszószért, bár viszonylag sok helyen kapható, érdemes elmenni a Ázsia centerbe a Fővám téren, ahol mindenféle kapható a chillistől elkezdve az édesig. Ebbe a verzióba mi sötét szójaszószt raktunk.
A paprikát, paradicsomot, tojássonkahagymát pedig ahol csak szeretnéd (mi nem mentünk messzire, a Fővám téri vásárcsarnokban szerencsére minden megtalálható.)

megDSCF0021.JPG

A hozzávalók

Miután ezekkel megvagyunk, felszeleteljük a sonkát, hagymát, paprikát. A hagymát és a sonka a serpenyőbe tesszük és egy kicsit megpirítjuk, majd meghintjük egy kis szójaszósszal. gyorsan egy kicsit megfuttatjuk, majd beletesszük a paprikát. Hagyjuk kicsit így pirulni közben a paradicsomot feldaraboljuk és azt is beletesszük. A paradicsom sok leve miatt hagyjuk kicsit párolódni, de ezek után jöhet a lényeg a szentháromság utolsó tagja a tojás. Folyamatos keverés mellett megvárjuk, míg megsül a tojás és kész is vagyunk. Tálalásnál tányérra helyezzük a végeredményt, kis őrölt paprikával meghintjük (csak a látvány végett).

megyDSCF0036.JPG

A végeredmény.... annyira nem is néz ki rosszul.

Mi a hozzávalókat a következő mennyiségben használtuk (két személyre):

  • tojás 10db
  • két fej vöröshagyma
  • egy szép nagy kaliforniai paprika
  • két paradicsom
  • egy evőkanál szójaszósz (ízlés szerint)
  • két szép szelet sonka (falatnyira darabolva

Köretnek mi teljes kiőrlésű magvas kenyeret választottunk, italnak pedig zöld tea variációk egyikét, de ugyanígy elfogadható a víz, vagy a sör is. (Valljuk be, emellé azért túlzás bort inni.)

Fogyasztása mellett anime kedvelőknek a Danshi Koukousei no Nichijou című művet ajánljuk, aki pedig nincs oda a japán vizuális művészet ezen ágáért annak a The big bang theory aktuális heti részét ajánljuk.

Az elkészítéshez sok sikert, a végeredményhez pedig jó étvágyat kívánunk.

Püpü és Maci

Szerző: rtzmaci  2012.10.26. 16:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottaszazad.blog.hu/api/trackback/id/tr194871546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása