Az őszi-téleleji egyre nagyobb hidegben úgy gondoltunk ideje befűtenünk magunknak és valami igazán forrót készítenünk.
A chili a paprikák egy csoportjának gyűjtőneve. A többség a dél amerikai csípős paprikára gondol a szó hallatán, ami jelen esetben nem rossz dolog ugyanis mi is csípőset használtunk.
Szószunk, melyet felhasználtunk thai chilis csirke szósz néven fut a boltokban.
A recept rutinos rántotta készítőknek nem tartogat túl sok meglepetést. A hagyma és a sonka felaprítása után, a hagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sonkát is. Miután a sonka is kezd megpirulni hozzáadjuk a csípős szószt is, de csak módjával, ez tényleg durva cucc. Kis óvatos pirítás után (figyeljünk, hogy nehogy odaégjen) hozzáadjuk a tojást. Készre sütjük és tálalhatjuk is.
Tálalásnál mi extraként egy kis gyöngyhagymát is tettünk mellé, mert ha csípős, akkor legyen az nagyon.
Hozzávalók:(mi ennyit csináltunk)
- 10 tojás
- két fej vöröshagyma
- pár vastag szelet szép sonka
- thai cshili szósz
- köretnek gyöngyhagyma
Az elkészítéshez sok sikert a végeredményhez jó étvágyat kívánunk. És mint tudjuk: az igazán erős kétszer csíp !