Az őszi-téleleji egyre nagyobb hidegben úgy gondoltunk ideje befűtenünk magunknak és valami igazán forrót készítenünk.

A chili a paprikák egy csoportjának gyűjtőneve. A többség a dél amerikai csípős paprikára gondol a szó hallatán, ami jelen esetben nem rossz dolog ugyanis mi is csípőset használtunk.


Szószunk, melyet felhasználtunk thai chilis csirke szósz néven fut a boltokban.

A recept rutinos rántotta készítőknek nem tartogat túl sok meglepetést. A hagyma és a sonka felaprítása után, a hagymát elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a sonkát is. Miután a sonka is kezd megpirulni hozzáadjuk a csípős szószt is, de csak módjával, ez tényleg durva cucc. Kis óvatos pirítás után (figyeljünk, hogy nehogy odaégjen) hozzáadjuk a tojást. Készre sütjük és tálalhatjuk is.

DSCF0034.JPG

Tálalásnál mi extraként egy kis gyöngyhagymát is tettünk mellé, mert ha csípős, akkor legyen az nagyon.

Hozzávalók:(mi ennyit csináltunk)

  • 10 tojás
  • két fej vöröshagyma
  • pár vastag szelet szép sonka
  • thai cshili szósz
  • köretnek gyöngyhagyma

Az elkészítéshez sok sikert a végeredményhez jó étvágyat kívánunk. És mint tudjuk: az igazán erős kétszer csíp !DSCF0045.JPG

Szerző: rtzmaci  2012.11.17. 15:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottaszazad.blog.hu/api/trackback/id/tr604911598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása