Mai receptünk nagyrészt hagyományos alapokra épít, egy kis csavarral.

A mostani alkalommal egy nagyon egyszerű, de mégis finom recepttel álltunk elő. A címből sejtehető a mai legfőbb alkotóelem, ami az újhagyma.


Az elkészítés a hagyományos módon kezdjük a hagymát tisztítás után felaprítjuk (félkarikára vagy félfőre, ahogy tetszik).
Az újhagyma fehér részével, valamint a szára erősebb részével hasonlóan járunk el, a zöldjét pedig félre tesszük a készétel további ízesítésére.
A hagymát és az újhagyma vastagabb részét a serpenyőbe helyezzük és kevés olajon megpirítjuk és a sonkát hozzáadjuk. Kicsit összepirítjuk és közben adunk hozzá egy kevés szójaszószt ( ami két héttel ezelőttről maradt). A szójaszószban még egy kicsit pirítjuk a hagymát és a sonkát, majd hozzáadjuk a tojást. Folyamatos keverés melett megsütjük a tojást. Amikor úgy érezzük, hogy készen vagyunk elzárjuk a gázt és félre tesszük hűlni.


Tálalásnál a tányéron rászórjuk az újhagyma zöldjét, megszórjuk egy kis fűszerpaprikával és már fogyasztható is. Mi a még  utolsó darab háziparadicsomainkat is mellétettük, melyek ideális kiegészítői eme csodás rántottának, és kiváló vitaminforrások. megfogadva ezzel jóanyánk és nagymamánk intelmét, hogy "MINDIG EGYÉL ELÉG VITAMINT, ÉDESFIAM"

(A képek hiányáért elnézést kérünk, de a fényképező gépünk áramforrás hiányában használhatatlan volt, de a végeredményről megpróbáltunk élvezhető minőségű képet készíteni telefonnal.) (Ami az internetes szupersztrádán elkeveredet, így lapzártával nincs alkalmunk kirakni, de igyekszünk pótolni) (De mivel ez egy blog, ebből ti nem sokat fogtok észrevenni)

A rántotta elkészítéséhez sok sikert, a végerdményhez pedig jó étvágyat kívánunk.

Püpü & Maci

Szerző: rtzmaci  2012.11.11. 20:06 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rantottaszazad.blog.hu/api/trackback/id/tr384899395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása